International School of Oradea a început să utilizeze în procesul educațional instrumente bazate pe Inteligența Artificială

În acest an, 2022, International School of Oradea celebrează 5 ani de la înființare și de promovare a plăcerii de a învăța, a creativității și a excelenței în educație. Suntem bucuroși să fim prima școală din România care utilizează platforma Century în procesul de predare și învățare. Scopul nostru este să dezvoltăm abilitățile elevilor noștri pentru a deveni liderii responsabili ai viitorului.

Century este o platformă foarte premiată de predare și învățare care se bazează pe utilizarea inteligenței artificiale pentru școli, colegii și universități din întreaga lume. Platforma folosește inteligența artificială, neuroștiința și știința învățării pentru a crea conținut educațional personalizat pentru elevi. Prin utilizarea inteligenței artificiale, platforma află cum învață fiecare elev și le oferă cunoștințe personalizate, fie pentru a identifica lagunele educaționale, fie pentru a-i provoca să învețe mai mult.

Century este despre învățarea inteligentă și stimularea învățării prin personalizare.

Century folosește sistemul Cambridge, pe care școala noastră îl folosește alături de curriculumul britanic.

Cum funcționează platforma

Elevii se conectează la program și încep cu un test de evaluare/ diagnosticare. Acest test oferă o imagine inițială a temelor care vor fi abordate într-un anumit subiect. Apoi, sistemul recunoaște lacunele pentru fiecare cursant și recomandă conținut educațional (denumit „nuggets” în engleză) pentru a-i ajuta să păstreze cunoștințele. Profesorii au acces la toate informațiile oferite de testele de diagnosticare și pot adapta curriculumul pentru a răspunde nevoilor elevilor de la clasă.

Elevii pot parcurge bucățile de conținut educațional în mod independent sau cu profesorul. Acesta este un aspect grozav al platformei, deoarece sprijină învățarea independentă și colaborarea părinte-școală-elev. Platforma permite profesorilor  și părinților să vadă cum progresează un elev. Cercetarea efectuată de Century arată că utilizarea sistemului îmbunătățește gradul de înțelegere a subiectelor studiate de către un elev cu 30%.

Beneficiile platformei Century

Century reprezintă viitorul în educație și învățare inteligentă, iar noi suntem mândri să pilotăm folosirea acestei platforme în școala noastră! Pandemia de Covid-19 ne-a arătat cât de importantă este utilizarea tehnologiei în procesul de învățare.

Principalele beneficii ale utilizării acestei platforme educaționale sunt:

Elevi:

Accelerează învățarea – Adaptarea și personalizarea educației îmbunătățește implicarea și gradul de înțelegere și acumulare a cunoștințelor elevilor:

  • Identifică foarte ușor lacunele educaționale ale elevilor;
  • Identifică și adresează preconcepțiile;
  • Crează și adaptează constant conținutul educațional raportat la nevoile de învățare ale fiecărui elevi.

Profesori:

Reduce munca administrativă – Prin utilizarea platformei se economisesc ore în a da note, a verifica corectitudinea răspunsurilor elevilor și în crearea de materiale de învățare

Părinți:

Oferă acces instant la tabloul de bord al performanței copilului lor și îi spirjină în supervizarea procesului de învățare independentă a copilului, transformându-i astfel în parteneri activi ai școlii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *